ABOUT BODYPUMP. | Hälsan i fokus

Hälsan i fokus

Annons

ABOUT BODYPUMP.

BODYPUMP. Ordet innefattar massor med känslor. träning, pump, härligt, jobbigt, roligt, flås.

Men hur effektivt är egentligen tränigsformen? jag upplever bodypumpen som en fantastisk rolig och givande träning. Man får upp flåset och det bränner härligt i musklerna. Tyvärr finns det dock en del nackdelar med denna träningsform. Kunniga personer brukar säga ungefär såhär: 

– Bodypump som träningsform är en icke-kvalitativ träning med tekniskt svåra, ej fullständiga, (d v s att hela rörelsen inte utförs i hela rörelsebanan), övningar som ska utföras i tempo till musik. Inte efter förmåga, kroppslängd, rörelseutslag, teknik o s v.

– Rent muskulärt kan det också sägas att pump är mer uthållighetsträning eller möjligtvis styrkeuthållighet än styrketräning. Ingen markant volymökning av muskulatur kan inte heller påvisas då proteinsyntesen är liten vid styrkeuthållighet,

Är det då lönt att gå på bodypump? Det beror på vem du frågar. Jag tycker det är lönt. Då jag är väldigt noga med att alltid variera min träning tycker jag bodypump är fantastiskt bra att gå på lite då och då – dessutom såg jag mina första muskler på grund av bodypumpen. Träningsvärken sitter fint dagen efter och det bränner härligt i musklerna under själva passet. Däremot är det nog viktigt att tekniken sitter och därför tycker jag inte att orutinerade människor ska gå på passet eftersom instruktörerna oftast (tyvärr) inte rättar till problemen som uppstår. Lär dig först arbeta med fria vikter och stång – så du inte skadar dig och använd sedan träningsformen som ett komplement till din vanliga träning kanske en gång varannan vecka. 

Vill du läsa mer? http://traningslara.se/bodypump-en-uppdatering-med-fler-studier-del-ii/

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats